За разлика от позицията на външния министър на Северна Македония Буяр Османи,

...
За разлика от позицията на външния министър на Северна Македония Буяр Османи,
Коментари Харесай

Маричич: България има най-малкото право да поставя условия към РСМ

За разлика от позицията на външния министър на Северна Македония Буяр Османи, че България ще продължи да има нови условия към Македония в европейската интеграция, вицепремиерът на страната Боян Маричич остава оптимист, че не се чакат нови спънки от страна на България, след смяната на конституцията, предадава Кanal 5

Боян Маричич е коментирал: " Всички наши задължения с България са написани на хартия и са залегнали или в Преговорната рамка, или в заключенията, които имаме от Съвета на Европейски Съюз от предходната година, тъй че това, което можем да чакаме, е предвидимо. България има най-малкото право да слага спомагателни условия към Македония ".

Така Маричич е дал отговор на въпрос от публицисти във връзка изявлението на министъра на външните работи на РСМ Буяр Османи, който съобщи пред немския вестник FAZ, че е сигурен че България непрекъснато ще формулира нови условия към страната.

Маричич е повторил позицията на държавното управление, че " до момента в който не бъде обезпечено несъмнено болшинство от две трети, съвещанието за изменение на конституцията ще бъде отсрочено ". От друга страна, с изключение на македонската, срещу ще бъдат и албанските опозиционни партии.

Ако се осъществят изказванията на албанския политически блок, че няма да поддържат измененията в конституцията, проектите на държавното управление на РСМ ще бъдат в допълнение усложнени, на което по последни калкулации липсват към осем депутати.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР